dissabte, 22 de maig del 2010

PISSARRES ELECTRÒNIQUES


Una altra vegada més estem aquí bloggers!!

Aquesta vegada us presentem una nou recurs digital i són les…Pissarres electròniques!

Les pissarres interactives o també es poden dit PDI postren les imatges del PC sobre la seva superfícies i permeten al professor manegar els textos, dibuixos, esquemes, gràfics o dades mitjançant un llapis electrònic que funcioni igual que el ratolí d’un PC.

La multitud de coses que es poden fer amb aquestes pissarres electròniques permet millorar i complementar les explicacions del professor, això com les interaccions amb els alumnes.

És un recurs molt còmode i útil per als professors, ja que d’aquesta manera s’estalvien feina, els alumnes poden entendre les coses més ràpid i de manera senzilla. Ja que com es poden plasmar imatges, esquemes, fan més entenedores les explicacions del professor.

Passem a nombrar les coses que pot proporcionar les pissarres digitals:
-Permeten inserir elements audiovisuals (anotacions, fotos, plànols, sons, etc) per ajudar a la comprensió o emfatitzar les explicacions.
-Permeten desar el contingut de la pissarra en format electrònic sense interrompre l’explicació, per després poder-lo compartir pel correu electrònic o altres mitjans.
Permet fer cerques a Internet a l’instant.
-Mitjançant el llapis electrònic es pot utilitzar l’ordenador des de la pissarra.
-I a més, hi ha la possibilitat de fer reunions remotes per audio o videoconferència.

Com es la pantalla de la pissarra?

Es resistent per suportar els rigors de l’ús diari de els pissarres, i al no tenir components electrònics les petites ratllades no afecten el seu funcionament. Com el material de la pantalla es de antireflexos eviten que es produeixin brillantors, i fer que les imatges i textos projectats es puguin veure clars i fàcilment.

Un complement que va molt lligat a les pissarres electròniques és el llapis electrònic.
El llapis electrònic, a més, d’usar-se com una eina de formació efectiva per a les pissarres digitals també es pot utilitzar-se també com a esborrador i ajuda a mantenir la pissarra neta.

Com funciona?

S’ha de prémer el botó i pressionar la punta del llapis sobre la superfície de la pissarra, per marcar el que es vol indicar.

Esperem que anéssiu pensant en posar pissarres electròniques als vsotres col·legis d’aquesta manera us facilitareu la feina a vosaltres com a professors i als alumnes.

Aquí us adjuntem un pàgina web on podreu consultar quins tipusde pissarres electròniques hi han , i fins i tot poder fer la compra des de Internet.

http://www.proyectoresok.com/pantalla-proyeccion.php?type=INTERACTIVAS&hl=CA&idPantalla=10

A més a més, us adjuntem un vídeo on podeu veure les opinions de professors i alumnes de poder tenir pissarres digitals, i d'aquesta manera entendreu millor que són les pissarres electròniques:

http://www.youtube.com/watch?v=nwenshhbPjs

Fins aquí, la nostra actualització d'avui!! Fins una altra internautes!

ALBA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Qui som?

La meva foto
Sant Pere i Sant Pau, Tarragona, Spain
Som tres estudiants de la Universitat Rovira i Virgili,de la Facultat de Ciències de l'Educació i Psicologia. Estem estudiant el grau d'Educació Infantil i Primària. Aquest serà el nostre racó.