divendres, 21 de maig del 2010

QUADERNS VIRTUALS


L'aplicatiu Quaderns virtuals, és el traspàs dels quaderns tradicionals a la xarxa. És a dir, es tracta d'uns quaderns amb exercicis però que els hem de treballar en un ordinador mab accès a Internet. És un recurs que es pot utilitzar en totes les àrres i en tots els nivells educatius.

El professor abans de dissenyar el quadern virtual, ha de consultar al cercador de la biblioteca de quaderns virtuals si ja n'hi ha algun quadern virtual per treballar aquesta temàtica. Si no n'hi ha, en podrà crear un. Després de la seva creació ha de portar al dia el seguiment i la correcció del quadern.

Els quaderns virtuals, disposen d'un tipus d'activitats.

Les activitats de selecció, es tracta de triar una entre moltes respostes, les respostes poden ser textos, imatges, o sons. Exemple: http://clic.xtec.cat/qv_web/ca/qv_caract01.htm

Activitats de ordenació, s'han d'ordenar diferents elements, per tal de fer-ho s'han de moure els objectes al seu lloc adient. Exemple: http://clic.xtec.cat/qv_web/ca/qv_caract02.htm

Activitats de omplir espais, l'alumne ha d'omplir els espais en blanc amb les paraules que cosideri adients. Exemple: http://clic.xtec.cat/qv_web/ca/qv_caract03.htm

També hi ha altres tipus d'activitats, com activitats d'arrosegament, de dibuix, etc.

Aquest pot ser un aplicatiu molt interessant, per variar el mètode de treball a l'escola, i per motivar més els alumnes, sense canviar els continguts d'aprenentatge que es volen ensenyar, considero que és un recurs que tots els futurs mestres hauriem d'utilitzar.

Bé, amics i amigues, podríem estar 3 hores parlant de quaderns virtuals i mai acabaríem, però ara us he de deixar, si no us ha quedat ben clar o si el tema us interessa molt poder consultar aquestes webs on es detalla tot molt bé:



Això és tot bloggers!! Fins aviatt!!!

ANA


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Qui som?

La meva foto
Sant Pere i Sant Pau, Tarragona, Spain
Som tres estudiants de la Universitat Rovira i Virgili,de la Facultat de Ciències de l'Educació i Psicologia. Estem estudiant el grau d'Educació Infantil i Primària. Aquest serà el nostre racó.